ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Τρόπος Κατασκευής Κατοικίας με ΣΟΦΑ. Δείτε βίντεο

 

Τρόπος Κατασκευής Κατοικίας με ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ. Δείτε βίντεο

 

 

 

ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

 

1. ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ

Ο φέρων οργανισμός των τοίχων (ΣΟΦΑ Τ20, THERMO 22, THERMO 25)  αποτελείται από ξυλεία ελάτης.Τα τοιχία (εξωτερικά και εσωτερικά) κατασκευάζονται στο εργοστάσιο βάσει της τελικής κάτοψης  του σπιτιού και αποτελούνται από οριζόντιους και κάθετους ορθοστάτες δημιουργώντας σταθερά και αντισεισμικά πλαίσια,  τα οποία βιδώνονται πάνω στην ήδη υπάρχουσα βάση από μπετό.

                

 

 

               


 

 

 

 2. ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η ηλεκτρική εγκατάσταση  σε αυτό το στάδιο περιλαμβάνει την καλωδίωση, τα κουτιά διακλάδωσης, την τηλεφωνική γραμμή, την γραμμή της κεραίας και τον κεντρικό πίνακα. Οι πρίζες και οι διακόπτες είναι της εταιρείας ABB BASIC 55 και ο κεντρικός πίνακας HAGER.Η εγκατάσταση  γίνεται από αδειούχο ηλεκτρολόγο  και παραδίδεται μέχρι το εξωτερικό τοιχίο της κατοικίας.

           

 

         

 

 

 

 

  3. ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η υδραυλική εγκατάσταση σε αυτό το στάδιο περιλαμβάνει την γραμμή  ύδρευσης (ζεστό-κρύο) στην κουζίνα και στο λουτρό, την γραμμή αποχέτευσης στην κουζίνα και στο λουτρό καθώς και την γραμμή παροχής.Για τις γραμμές ύδρευσης χρησιμοποιούνται πολυστρωματικές σωλήνες και για την αποχέτευση πλαστικοί σωλήνες βαρέως τύπου.Η παροχή καθώς και η αποχέτευση παραδίδονται μέχρι το εξωτερικό τοιχίο της κατοικίας.

 

 

 

 4. ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

 

Όλα τα εξωτερικά κουφώματα είναι θερμοδιακοπτόμενα και προέρχονται από την εταιρεία ALUMIL. Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες είναι ανοιγόμενα και περιλαμβάνουν πατζούρια ή ρολά με ιμάντα. Τα τζάμια στα κουφώματα είναι διπλά πάχους 5mm το καθένα με ενδιάμεσο κενό 12mm. Όλα τα κουφώματα είναι λευκού χρώματος.Τα εσωτερικά κουφώματα (μεσόπορτες ) αποτελούνται από πρεσαριστό  MDF και βάφεται στο χρώμα της επιλογής του πελάτη.

 

 

 

5. ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Η κουζίνα περιλαμβάνει ένα διπλό μεταλλικό νεροχύτη, μία πιατοθήκη, μία συρταριέρα με τέσσερα συρτάρια, πάγκο εργασίας, μελαμινικές πόρτες , μεταλλικά πόμολα και οι διαστάσεις της καθορίζονται από τα τετραγωνικά της κατοικίας.

   

 

 

  6. ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΩΝ

Σε κάθε υπνοδωμάτιο τοποθετείται μία ντουλάπα η οποία περιέχει συρτάρια, επενδύεται με μελαμινικές πόρτες απο το δειγματολόγιο, τοποθετούνται μεταλλικά πόμολα και οι διαστάσεις της καθορίζονται βάσει των τετραγωνικών της κατοικίας.

     

 

 

 

7. ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ  

Σε αυτό το στάδιο ο υδραυλικός τοποθετεί τα είδη υγιεινής στις υπάρχουσες αναμονές καθώς και τις μπαταρίες.Στο λουτρό τοποθετούνται λευκά είδη υγιεινής της εταιρείας VITRUVIT.

        

 

 

8. ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ

Στα εσωτερικά τοιχία γίνεται η πρώτη επίστρωση στόκου αρμολόγησης.Ακολουθεί η δεύτερη επίστρωση και στην συνέχεια γίνεται η λείανση των αρμών για να χρωματιστούν οι εσωτερικοί χώροι με πλαστικό χρώμα.Οι ξύλινες επιφάνειες βάφονται με συντηρητικό ξύλου, χρώματος επιλογής του πελάτη απο το δειγματολόγιο και ακολουθεί η τελική επίστρωση με βερνίκι εμποτισμού.

   

 

 

 

 9. ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει το φρεσκάρισμα του βαψίματος και τον καθαρισμό ετσι ωστε να το παραλάβετε έτοιμο, με το <<κλειδί στο χέρι>>.